utorak, 22. oktobar 2019.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
27°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 43%
Brzina vetra: 0 m/s Z
 

Forum teatar mladih na Trgu mladih u Kruševcu

Forum teatar mladih  na Trgu mladih u Kruševcu

U okviru projekta „Osnažiti“, na Trgu mladih u Kruševcu izveden je performans mešovite grupe mladih sastavljene od Roma i većinske populacije – Forum teatar.

Pod vedrim nebom, vršnjaci, Romi i neromska populacija, trodnevnim performansima pokušaće da sugrađanima skrenu pažnju i ukažu na problem diskriminacije i predrasuda koje vladaju u društvu. Ovo je, inače, deo projekta „Osnažiti“ koje Udruženje Treehouse sprovodi sa Gradskom upravom i JKP Kruševac, a partneri na ovom delu projekta su Kancelarija za mlade grada Kruševca i Alternativni centar za devojke, kaže predsednica udruženja Ivana Stevanović Hemfling.

Kroz niz radionica mladi Romske i neromske populacije, njih 20-tak, starosti od 13 do 18 godina, zajednički su radili na prepoznavanju problema sa kojima se susreću. Po prvi put su mladi Romi učestvovali u ovakvoj aktivnosti. Jedan od njih je Andrija Dimitrijević.

Za podizanje svesti društva o problemu diskriminacije, sterotipa i predrasuda izabrali smo angažovanu  umetnost – Forum teatar, ističe Andrijana Kocić iz Alternativnog centra za devojke

Sve scene, izvedene kroz trodnevni performans, ovi mladi ljudi će u septembru predstaviti i kruševačkim srednjoškolcima kako bi se nastavilo ukazivanje na ovaj problem.

Povezano