subota, 11. jul 2020.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Vremenske promene i hronični bolesnici

Vremenske promene i hronični bolesnici

Temperaturne oscilacije ovih dana, izazivaju povećane tegobe, kod pacijenata sa kardiovaskularnim oboljenjima, opstruktivnim bolestima pluća, kao i kod osoba sa psihičkim problemima, saznajemo u službi Hitne medicinske pomoći u Kruševcu.

S obzirom na pad temperature i osetno svezije vreme, u odnosu na prethodni period, u nameri da proverimo kako ova promena utice na, pre svega hronicne bolesnike, ali i na osobe koje nemaju zdravstvenih probleme, posetili smo sluzbu Hitne medicinske pomoći u Kruševcu i razgovarali sa načelnicom, doktorkom, Gordanom Simić.

Preduslov za uspešnu i brzu intervenciju je dobra saradnja pacijenata i lekara, ističe načelnica Simić, i apeluje na sugrađjane, da budu stpljivi. Prema njenim rečima, pored pomenutog, ovih dana je primećen povećan broj osoba u alkoholisanom stanju.

Meteorolozi već za vikend najavljuju povratak leta, odnosno porast temperatura, a savet načelnice Službe Hitne medicinske pomoći doktorke Gordane Simić je da se topli dani iskoriste za boravak u prirodi, na otvorenom, kako bi se na adekvatan način organizam pripremio za nastupajuće godisnje doba, jesen.

Povezano