subota, 23. oktobar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 87%
Brzina vetra: 2 m/s J
 

„Brojevi“ u Naučnom klubu

„Brojevi“ u Naučnom klubu

U Naučnom klubu  Centra za stručno usavršavnje u Kruševcu u toku je postavka izložbe „Brojevi “ koja je organizovana u saradnji sa Centrom za promociju nauke.

Učenici  6. 7. i 8. razreda osnovne škole Jovan Popović sa profesorima matematike posetili su izložbu i na licu mesta se upoznali sa značenjem grafičkih prikaza  25 karakterističnih brojeva kao šro su PI, NULA , BROJ 13 i drugih, svetski poznatih autora.

Cilj je da se kruševačkim osnovcima  srednjoškolcima i kao i zainteresovanim sugrađanima približe specifični brojevi i njihova značenja ilustrovana jedinstvenim umetničkim sredstvima, istakao je direktor Centra za stručno usavršavanje Nenad Stanojević, naglasivši da je do sada oko 200 đaka pogledalo izložbu koja će biti otvorena do kraja meseca.

Do kraja godine predviđeno je još 40 aktivnosti Naučnog kluba Centra za stručno usavršavanje u Kruševcu saradnji sa Naučnim institutom iz Beograda, rekao je Stanojević i najavio da radionice iz matematike, hemije i fitike koje će biti održane narednog meseca  u Naučnom klubu.

Povezano