subota, 23. oktobar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

Skupština Grada Kruševca usvojila predlog Odluke o rebalansu Budžeta za 2016.

Skupština Grada Kruševca usvojila predlog Odluke o rebalansu Budžeta za 2016.

Danas je održana 6. sednica Skupštine Grada Kruševca. Među tačkama Dnevnog reda najveću pažnju odbornika izazvo je predlog rebalansa Budžeta za 2016. godinu.

Na početku zasedanja 6. sednice Skupštine Grada Kruševca utvrđen je prestanak mandata gradskoj većnici zaduženoj za infrastrukturu Zorici Stanković, a za novog većnika izabran je Dragoje Raičević.

Nakon utvrđivanja prestanka mandata odborniku Draganu Laziću sa liste SPS-JS skupštinska većina dodelila je odbornički mandat Goranu Petroviću, takođe sa ove izborne liste.

Na zasedanju Sednice Skupština je većinom glasova usvojila predlog Odluke o rebalansu Budžeta grada Kruševca za 2016. godinu.

Nakon kraće diskusije Skupština je većinom glasova usvojila predlog Odluke o dopuni Odluke o gradskom vodovodu i kanalizaciji kojom seoske vodovode kojim upravljaju Mesne zajednice preuzima Javno preduzeće Vodovod.

Voljom  skupštinske većine izmenjena je i dopunjena Odluka o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji Grada, kao predlog Odluke o usvajanju Revizije Lokalnog plana upravljanja otpadom.

Usvojeni su i predlozi izmena i dopuna Programa uređivanja građevinskog zemljišta i Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2016. godinu.

Na zasedanju Skupštine za Gradskog javnog pravobranioca postavljen je Miroslav Živanović, a nakon izglasavanja prestanka mandata zamenicima Gradskog javnog pravobranioca na ta mesta većinom glasova odbornika postavljene su Nataša Luković i Jelena Cvetanović.

Za Zaštitnika građana grada Kruševca Skupština je glasovima većine postavila Svetlanu Cvetković, a za zamenika Zaštitnika građana Nemanju Moskovljevića.

Na sednici je usvojeno Rešenje o razrešenju člana izborne komisije  Nataše Luković, na čije mesto je imenovana Jasmina Stajić iz odborničke grupe „Srbija pobeđuje“. Skupštinska većina usvojila je i predlog Rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije grada Kruševca.

Na 6. sednici Skupština su izglasana i Rešenja o otuđenju iz javne svojine neizgrađenog građevinskog zemljišta na Starom aerodromu najpovoljnijim ponuđačima: NEPI RIJL ESTEJT PRODŽEKTU D.O.O iz Novog Beograda za izlicitiranu sumu od skoro 294 miliona dinara i preduzeću  LIDL Srbija KADE iz Novog Beograda za izlicitiranu sumu od 105 i po miliona dionara.

Povezano