subota, 7. decembar 2019.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 0 m/s JJZ
 

Zdrav život, zdravo srce

Zdrav život, zdravo srce

Zdrav život, zdravo srce, naziv je akcije koju je povodom Svestkog dana srca, organizovao Savet za sport i omladinu kruševačkog odbora Srpske napredne stranke.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, odnos žena i muškaraca s bolestima srca i krvnih sudova sada iznosi 30 prema 70 odsto. Akcija Saveta za sport Srpske napredne stranke, kojom se podržava Svetski dan srca, je dokaz da kruševački naprednjaci žele da u svim segmentima društvenog života poboljšaju standard života svih građana. Takođe sportski aktivni članovi stranke poslali su poruku u duhu latinske poslovice – u zdravom telu, zdrav duh.

Podaci su alarmanti, od bolesti srca i krvnih sudova u Srbiji umire više ljudi nego od svih drugih oboljenja zajedno. Do pre dve decenije žene su retko bolovale od kardiovaskularnih bolesti, ali se poslednjih godina i po tome približavaju muškarcima. Zato i ne čudi broj žena koji se odazvao ovoj akciji i uzeo učešće  u zumbi.

sns

Do kraja hepeninga, pored vežbi kikaerobika, aktivisti sns i građani koji su bili u šetnji na Bagdali, trčali su zajedno sa atletičarima maratoncima, vežbali na spravama. Mnogi iskorstili priliku da izmere krvni pritisak nakon vežbanja.

Povezano