subota, 23. oktobar 2021.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 95%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Likovna kolonija u Rlici

Likovna kolonija u Rlici

Veoma zahvalan ambijent, prirodne lepote koje pruža pejzaž Jastrepca u ranu jesen, dovoljan je razlog druženju umetnika i naroda ovog kraja, koje su po drugi put ove godine, organizovali udruženje Vukašin Vule Jevtić iz Ribara, Mesna zajednica Veliki Šiljegovac i Rličani. Ovo svojevrsno saborovanje umetnika likovnih udruženja Dimitrije Simić, Rasinijus i Likovnog kluba, pesničkog SRB i naroda ovog kraja prerašće u tradiciju, najavljuju organizatori.

U prelepom ambijentu porte crkve Sv. Ognjene Marije u podjastrebačkom selu Rlica ove subote okupili su se likovni umetnici, poete i stanovnici okolnih sela, Rlica, Mala Reka, Belasica, Ribare i Veliki Šiljegovac.

Selektor poetsko-likovne kolonije Rlica 2012. Ratko Todosijević navodi da je ovo susretanje interesantno jer okuplja umetnike i narod  i da je  razgovor u ambijentu porte na velikoj nadmorskoj visini priča sama za sebe. Predsednik Saveta mesne zajednice Slavoljub Milošević, izrazio je spremnost da se druženje periodično ponavlja u svim godišnjim dobima.

Ovo druženje umetnika i naroda ovog kraja, su po drugi put ove godine, organizovali udruženje Vukašin Vule Jevtić iz Ribara, Mesna zajednica Mala Reka i Rličani kao druženje meštana i članova likovnih i pesničkih udruženja.

Veoma zahvalan ambijent, prirodne lepote koje pruža pejzaž Jastrepca u ranu jesen, inspirisao je Sašu Miletića, Mirka Stojanovića, Gordanu Tomić i Ratka Todosijevića, da je doživljeno pretoče u stihove. Takođe, Nikola Stojadinović, Gordana Tomić, Mirko Stojadinović, Ratko Todosijević Baćo i Vlada Mihajlović akademski slikar odslikali su šest umetničkih dela.

sink mirko

sink baća

Specifično saborovanje na nadmorskoj visini 474 metara nadomak Jastrepca, afirmiše i učesnike i selo.

Povezano