utorak, 22. oktobar 2019.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
27°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 43%
Brzina vetra: 0 m/s Z
 

Prezentacija reciklažnog centra: Nova oprema za sortiranje i baliranje sekundarnih sirovina

Prezentacija reciklažnog centra: Nova oprema za sortiranje i baliranje sekundarnih sirovina

U okviru projekta „Osnažiti! Društveno-ekonomska inkluzija Roma i najsiromašnijeg seoskog stanovništva kroz proces reciklaže“ u JKP Kruševac, održana je prezentacija reciklažnog centra – predstavljena je nova oprema za sortiranje i baliranje sekundarnih sirovina.

Unapređenje rada Reciklažnog centra, prilagođavanje aktuelnim trendovima kao i zahtevima tržišta sekundarnim sirovinama, jedan je od ciljeva nabavke nove opreme čija je vrednost 992.000 dinara, istakla je pomoćnica gradonačelnika za ekologiju Olivera Drenovac i naglasila značaj projekta „Osnažiti“ u okviru koga je i realizovana nabavka nove opreme.

Reciklažni centar u okviru JKP Kruševac, postoji od 2006. godine i već na samom početku, bilo je prikupljeno oko 44 i po tone pet ambalaže, papira i kartona, odnosno sekundarnih sirovina, dok je najveći promet ostvaren 2013 godine, rekao je ovom prilikom zamenik direktora JKP Kruševac Miroslav Milojković.

Preko projekta „Osnažiti“ u protekla 3 meseca intezivno se radilo na formiranju mreže od 55 zaposlenih takozvanih sakupljača sekundarnih sirovina kojima su obezbeđena sredstva za rad i koji su potpisali ugovore o saradnji sa JKP Kruševac. Reč je, pre svega o primaocima socijalne pomoći, istakla je menadžerka projekta Ivana Stevanović Hempfling i dodala.

Projekat, koji sprovode JKP Kruševac, grad Kruševac i Udruženja TRIHAUS kao partner,  finansiran je od strane Evropske Unije uz podršku Resornog Ministarstva i realizije se do kraja naredne godine.

Povezano