nedelja, 19. septembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
23°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 49%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Do novih zdravstvenih knjižica – kartica zdravstvenog obrazovanja i elektronskim putem

Do novih zdravstvenih knjižica – kartica zdravstvenog obrazovanja i elektronskim putem

Zahteve za zamenu zdravstvene knjižice karticom zdravstvenog osiguranja, građani od sredine novembra moći će da se podnesu i elektronski, putem portala eUprava (www.euprava.gov.rs).

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministarstvo zdravlja izašli su u susret građanima i zahteve za zamenu zdravstvenih knjižica stavili  među prioritete u elektronskoj upravi, krajnji rok za podnošenje zahteva za izdavanje novih zdravstvenih isprava je 31.12. 2016. i do sada je zahtev podnelo svega nešto više od trećine građana Srbije, navode u Ministarstvu.

Zahvaljujući donaciji Narodne banke Srbije, socijalno ugrožene kategorije stanovništva, žrtve nasilja u porodici, sva novorođena deca, kao i deca sa posebnim potrebama ne plaćaju 400 dinara za izradu kartice zdravstvenog osiguranja.

Nove elektronske zdravstvene kartice mogu se dobiti na 180 lokacija RFZO u Srbiji, a svi direktori filijala produžiće radno vreme u skladu sa potrebama.

U planu Ministarstva za držanu upravu je da i saobraćajne i vozačke dozvole građanima stižu poštom, umesto da čekaju na šalterima.

Povezano