ponedeljak, 14. oktobar 2019.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 59%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Saopštenje povodom informacija u nekim medijima o zaraznoj bolesti u Opštoj bolnici Kruševac

Saopštenje povodom informacija u nekim medijima o zaraznoj bolesti u Opštoj bolnici Kruševac

Povodom informacija u nekim pisanim medijima o zaraznoj bolesti u Opštoj bolnici Kruševac, nadlažni iz ove i drugih relevantnih zdravstvenih ustanova oržali su radni sastanak sa kog su uputi saopštenje za javnost i izneli podatak da je od 1100 zaposlenih u Opštoj bolnici u Kruševcu osam radnika na bolovanju, a radi se o medicinskim tehničarima sa intezivne nege i radiološke službe.

U saopštenju  stoji da mesta panici nema, a preduzete su sve protiv epidemijske mere i kontinuirani nadzor nad prijavom zaraznih bolesti. Komisija za suzbjanje INTRAHOSPITALNIH infekcija održala je hitan sastanak,  uzeti su  uzorci krvi od 13 radnika koji su imali povišenu temperaturu i istog dana transportovani na Institut Torlak. Rezultati se očekuju u ponedeljak.

Inače, u Opštoj bolnoci Kruševac sprovode se protivepidemijske mere i neprestano prati stanje zaposlenih u bolnici, ali i zdravlje građana na teritoriji grada, kao i neprestani nadzor nad prijavljivanjem zaraznih bolesti iz bolnice i ambulanti Doma zdravlja. S obzirom da je u pitanju kapljična infekcija, klinička slika obolelih je veoma blaga, ali nije nemoguće da se infekcija proširi i na radno angažavano stanovništvo i građanstvo, zbog čega je od velikog značaja preduzimanje svih protivepidemijskih mera za ovu vrstu infekcije.

Trenutna situacija je ujedno i prilika da se podsete roditelji da prema kalendaru imunizacije, odvedu svoju decu da prime zakonom propisane vakcine.

Povezano