utorak, 16. jul 2019.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 83%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Sindikalisti nezadovoljni stanjem u državnim apotekama i manjkom izvršilaca u bolnicama i domovima zdravlja

Sindikalisti nezadovoljni stanjem u državnim apotekama i manjkom izvršilaca u bolnicama i domovima zdravlja

U Savezu samostalnih sindikata u Kruševcu održana je proširena sednica Odbora sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti „Rasina“, kojoj su prisustvovali predsednik i potpredsednik Republičkog odbora zdravstva doktor Zoran Savić i Milena Nikolić i predsednik Okružnog odbora zdravstva iz Ćuprije Toplica Dinić.

Ovom prilikom podnet je Izveštaj sa sednice Republičkog Odbora sindikata koja je održana 24. novembra,a razmatralo se trenutno stanje zaposlenih u ovoj delatnosti. Predsednik Republičkog odbora sidnikata zdravstva dr Zoran Savić najavio je protest –  „Zdravlje nije na prodaju“, koji je zakazan za 10. decembar u Novom Sadu u minut do 12, na kome će izneti stavove sindikata i ponuditi neka moguća rešenja za stanje zaposlenih u, pre svega, apotekarskoj, ali i drugim zdravstvenim delatnostima.

Sindikalisti su nezadovoljni stanjem  u državnim apotekarskim ustanovama i manjkom izvršilaca u bolnicama i domovima zdravlja. Na sednici je jednoglasno odlučeno da se članovi  Sindikata zaposlenih u zdrastvu i socijalnoj zaštiti Rasinskog okruga pridružuju protestu u Novom Sadu.

Povezano