nedelja, 5. decembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 72%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Rok za podnošenje zahteva za zamenu zdravstvenih knjižica ističe 31. decembra

Rok za podnošenje zahteva za zamenu zdravstvenih knjižica ističe 31. decembra

Republički fond za zdravstveno osiguranje, filijala za Rasinski okrug obaveštava sva osigurana lica da je u toku zamena zdravstvenih knjižica karticama zdravstvenog osiguranja. Rok za podnošenje zahteva za zamenu ističe 31. decembra ove godine.

Zahtev može se podneti direktno u Filijali RFZO u Kruševcu u kancelariji br 47, zatim, na šalterima „Pošta Srbije“, kao i elektronskim putem preko portala E-uprava. Osigurana lica koja podnose zahtev za zamenu zdravstveih knjižica karticama  zdravstvenog osiguranja direktno u kruševačkoj filijali fonda u obavezi su da za sebe i članove porodica koji su preko njih zdravstveno osigurani donesu lične karte i uplatnicu o uplati naknade troškova za izdavanje kartice zdravstvenog osiguranja. Osigurano lice koje je korisnik novčane socijalne pomo0ći i koje poseduje važeće rešenje Centra za socijalni rad ima pravo na besplatnu karticu zdravstvenog osiguranja. To lice umesto umesto uplatnice, uz ličnu kartu treba da dostavi fotokopiju navedenog rešenja Centra za socijalni rad.

Osiguranom licu koje se javi Filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Kruševcu sa navedenom  dokumentacijom zahtev se štampa na licu mesta, ono ga potpisuje i time je postupak podnošenja zahteva okončan.

Osiguranici koji žele da se prijave na poštanskim šalterima sve potrebne instrukcije o načinu podnošenja zahteva za zamenu zdravstvenih knjižica mogu dobiti na šalterima Javnog preduzeća Pošta Srbije.

Povezano