utorak, 2. mart 2021.

Kruševac
utorak
Moguća pojava magle.
Moguća pojava magle.
-3°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 91%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Na sednici Skupštine Grada Kruševca odbornici usvojili predloženi budžet za 2017.

Na sednici Skupštine Grada Kruševca odbornici usvojili predloženi budžet za 2017.

Na 9. sednici Skupštine Grada Kruševca odbornici su većinom glasova usvojili predloženi budžet za 2017. godinu u iznosu od 3 milijarde i 424 miliona dinara. Budžet za iduću godinu je  20,5 veći u odnosu na ovogodišnji. Ocenivši da je razvojni, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović rekao je da je za investicije planirano 36 odsto.

Na ocenu opozicionih odbornika da budžet za narednu godinu nije lepo planiran, nazvavši ga spiskom lepih želja, Nestorović je odgovorio da je realizacija budžeta za ovu godinu 96 odsto što je pokazatelj da predlagač realno planira gradsku kasu.

Pored Kadrovskog plana Gradske uprave, Gradskog pravobranilaštva i Službe mesnih zajednica za 2017. godinu, odbornička većina usvojila je i Program razvoja Grada Kruševca za iduću godinu. sa projekcijom za 2018. i 2019. godinu.

Na poslednjoj ovogodišnjoj gradskoj Skupštini usvojen je i Programa uređivanja građevinskog zemljišta za narednu godinu, kao i izmene i dopune Odluke o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta. Odbornici su usvojili izmene i dopune Odluke o organizaciji Gradske uprave, a većinom glasova izmenjene su i Odluke o lokalnim komunalnim taksama, boravišnoj taksi Grada i auto taksi prevoza putnika.

Većinom glasova odbornika usvojene su Odluke o osnivanju Saveta za bezbednost i proširenim pravima u oblasti boračko i boračko invalidske zaštite.

Usvojeni su predlog Lokalnog akcionog Plana zapošljavanja Grada Kruševca za iduću godinu, izmenjeno i dopunjeno Rešenje o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i predlog Rešenja o imenovanju članova Saveta za zdravlje.

Pored imenovanja Miodraga Veljkovića za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Aerodrom Rosulje, odbornici su većinom glasova usvojili Predloge Rešenja o davanju saglasnosti na Programe poslovanja gradskih Javnih preduzeća i Programe rada gradskih ustanova.

Na poslednjem ovogodišnjem zasedanju Skupštine Grada usvojena je i odluka o saradnji Kruševca i Sankt Peterburga u Rusiji.

 

Povezano