subota, 4. decembar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 3 m/s ZJZ
 

Direktor Vodovoda Kruševac Vladimir Milosavljević: Na vrhu lestvice uspešnih

Direktor Vodovoda Kruševac Vladimir Milosavljević: Na vrhu lestvice uspešnih

Analizirajući rezultate kruševačkih Javnih preduzeća u 2016. godini, rad Vodovoda svakako se nalazi na vrhu lestvice uspešnih. Završili su u predviđenom roku prvi deo velikog posla, a nastavak se očekuje početkom ove godine.

Analizirajući rezultate u 2016. godini, direktor  Vodovoda Kruševac Vladimir Milosavljević ocenio je da je ovo Javno preduzeće uspešno završilo prošlu godinu.

„Uspeli smo da završimo veliki posao na izgradnji prve grupe kolektora i kanalizacione mreže u dogovorenom roku i dinamici“ -rekao je Milosavljević.

Milosavljević ističe da će ova godina biti značajno ambicioznija od predhodne. Zahvaljujući  uspešno realizovanom poslu na prvoj grupi kolektora početkom ovog mesaeca počinje izgradnja nove grupe kolektora i kanalizacione mreže u dužini od 40 kilometara.  Radovi će početi iz dva pravca, iz sela Modrice i Garskog potoka, rok je 15 meseci, a zbog ispunjenih obaveza na prethodnom poslu izvođač radova je konzorcijum Telekomunikacija. Vrednost je 5 i po miliona evra, a novac je obezbeđen iz Nemačke razvojne banke.

Cilj je, napominje Milosavljević da se što veća količina otpadnih voda sa teritorije Grada Kruševca sakupi kroz kanalizacionu mrežu i sprovede do lokacije gde će biti izgrađeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Ovo je sistemsko rešenje kojim će Kruševac u najvećoj meri rešiti problem komunalnih i industrijskih otpadnih voda, naglasio je Milosavljević.

Uz podsećanje da Kruševac sa cenom od 55 dinara za kubik ima najjeftiniju vodu u odnosu na gradove slične veličine, direktor Vodovoda apeluje na građane i privrednike da uredno izmiruju račune, jer je to novac koji ovo Javno preduzeće ulaže u investicije i održavanje vodovodne i kanalizacione mreže.

Povezano