utorak, 31. januar 2023.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
4°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 86%
Brzina vetra: 4 m/s Z
 

Rođendan Vikipedije na srpskom jeziku

Rođendan Vikipedije na srpskom jeziku

 „Vikimedija Srbija“ obeležila je  16 godina rada „Vikipedije“ na srpskom jeziku, a njeni osnivači su poručili da će najveća onlajn enciklopedija nastaviti da se poboljšava kako bi tekstovi bili još pouzdaniji i sadržajniji.

Urednik Vikipedije Dragan Satarić je ocenio da je Vikipedija na srpskom jeziku danas bolja nego pre 16 godina i da ima kvalitetnije tekstove. Satarić smatra da je Vikipedija Srbija postala nezaobilazni izvor podataka za sve građane koji koriste onlajn besplatne enciklopedije.

U razgovoru više ljudi se može čuti: „Čekaj da proverim taj podatak na Vikipediji“, napomenuo je Satarić na svečanosti u Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu.

Urednik Vikipedije na srpskom jeziku Đorđe Stakić je ocenio da je razvoj takve onlajn enciklopedije potpomognut napretkom tehnike i pojavom kvalitetnih mobilnih telefona. Stakić je istakao i da je Vikipedija sama napredovala i da danas u svojim tekstovima ima i reference.

Ivana Guslarević iz Vikimedije Srbije je najavila da će se ta organizacija u 2017. godini  usredsrediti na saradnju sa institucijama kulture i obrazovanja. Vikipedija, kako kaže Guslarevićeva, nastoji da objavi što je moguće više arhivske građe u elektronskom obliku, kako bi ona postala dostupnija građanima.

Izvor: FoNet, RTS

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.