nedelja, 19. septembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
21°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 54%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Kruševac: Javni poziv za jednokratno novčano davanje za vantelesnu oplodnju

Kruševac: Javni poziv  za jednokratno novčano davanje za vantelesnu oplodnju

Budzetski Fond za populacionu politiku raspisao je Javni poziv  za jednokratno novčano davanje za vantelesnu oplodnju. Radi podsticanja nataliteta na teritoriji grada obezbeđeno je 1.500.000 za 15 korisnika.

Uslovi su da je lice neuspešno završilo postupke koji se finasiraju od strane Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje ili zbog satrosne granice, medicinskih ili drugih razloga nije u mogućnosti da ovo prvo ostvari preko Republičkog Fonda.

Korisnik sredstava može biti i lice koje je uspešno završilo postupak vantelesne ukoliko ispunjava pomenuto, pod uslovom da zahtev podnese u roku od 6 meseci od dana okončanja vantelesne.

Ovo pravo ostvaruje žena do 50 godina satrosti, ističe predsednik Fonda Ivan Mijailovic. Sredstva Fonda za jednokratno novčano davanje mogu se koristiti samo jednom.

Rok za podnešenje prijave traje do utrošaka novčanih sredstava, a prijave se podnose u kanceliriji broj 31 u zgradi gradske upave, u zatvorenoj koverti sa naznakom „Za Budzetski Fond za populacionu politiku“.

Odluku o visini davanja donosi Gradonačelnik, a informacije se mogu dobiti na telefon 440-810, ili na sajtu grada Kruševca.

Povezano