nedelja, 25. februar 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Poljoprivredni fakultet u Kruševcu: U julu upisni rok

Poljoprivredni fakultet u Kruševcu: U julu upisni rok

Odluka Vlade Republike Srbije o osnivanju Poljoprivrednog fakluteta u Kruševcu, koji će poslovati u okviru Univerziteta u Nišu, dočekana je sa velikim zadovoljstvom. Grad Kruševac je sve formalno-pravne poslove obavio u naznačenim rokovima i očekuje sa da prvi studenti krenu na nastavu u oktobru. Poljoprivredni fakultet je prvi državni fakultet koji se otvara u Kruševcu, ali planovi se odnose i na druge, u skladu sa potrebama i mogućnostima Grada.

Naime, nakon pozitivnog mišljenja Komisije za akreditaciju i provere kvaliteta, resorno Ministarstvo izdaje dozvolu za rad, tako da se očekuje upisni rok u julu, kao i početak akademske godine u zgradi Radničkog univerziteta u oktobru, saznajemo od pomoćnika gradonačelika dr Jelene Milanović, koja je sa dr Draganom Đukićem i kreator elaborata za opravdanost otvaranja faklulteta

Od jeseni u Kruševcu će sa školovanjem nastaviti 120 studenata na Poljoprivrednom fakultetu, na tri studijska programa: voćarsko – vinogradarski, ratarsko – povrtarski i stočarski, za 120 studenata na budžetu, po 40 na svakom smeru i 30 samofinasirajućih, saznajemo od pomoćnika gradonačelnika dr Jelene Milanović

Rok za početak rada na akreditaciji je 1. april.  Očekuje se da sve bude po planu i u potrebnim rokovima.

Sedište će biti na Radničkom univerzitetu, a nastava za studente izvodiće se i u Institutu za krmno bilje, koji će biti naučno-nastavna baza Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu.

Ovo je prvi državni fakultet koji se otvara u Kruševcu, ali planovi se odnose i na druge, u skladu sa potrebama i mogućnostima Grada. Prilikom razmatranja uzeće se u obzir i parametri opredeljujući za aktuelni poslovni ambijent.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.