nedelja, 14. avgust 2022.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
23°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 77%
Brzina vetra: 3 m/s Z
 

Poljoprivredni fakultet u Kruševcu: U julu upisni rok

Poljoprivredni fakultet u Kruševcu: U julu upisni rok

Odluka Vlade Republike Srbije o osnivanju Poljoprivrednog fakluteta u Kruševcu, koji će poslovati u okviru Univerziteta u Nišu, dočekana je sa velikim zadovoljstvom. Grad Kruševac je sve formalno-pravne poslove obavio u naznačenim rokovima i očekuje sa da prvi studenti krenu na nastavu u oktobru. Poljoprivredni fakultet je prvi državni fakultet koji se otvara u Kruševcu, ali planovi se odnose i na druge, u skladu sa potrebama i mogućnostima Grada.

Naime, nakon pozitivnog mišljenja Komisije za akreditaciju i provere kvaliteta, resorno Ministarstvo izdaje dozvolu za rad, tako da se očekuje upisni rok u julu, kao i početak akademske godine u zgradi Radničkog univerziteta u oktobru, saznajemo od pomoćnika gradonačelika dr Jelene Milanović, koja je sa dr Draganom Đukićem i kreator elaborata za opravdanost otvaranja faklulteta

Od jeseni u Kruševcu će sa školovanjem nastaviti 120 studenata na Poljoprivrednom fakultetu, na tri studijska programa: voćarsko – vinogradarski, ratarsko – povrtarski i stočarski, za 120 studenata na budžetu, po 40 na svakom smeru i 30 samofinasirajućih, saznajemo od pomoćnika gradonačelnika dr Jelene Milanović

Rok za početak rada na akreditaciji je 1. april.  Očekuje se da sve bude po planu i u potrebnim rokovima.

Sedište će biti na Radničkom univerzitetu, a nastava za studente izvodiće se i u Institutu za krmno bilje, koji će biti naučno-nastavna baza Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu.

Ovo je prvi državni fakultet koji se otvara u Kruševcu, ali planovi se odnose i na druge, u skladu sa potrebama i mogućnostima Grada. Prilikom razmatranja uzeće se u obzir i parametri opredeljujući za aktuelni poslovni ambijent.

Povezano