četvrtak, 2. april 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 2 m/s S
 

Ministar kulture i informisanja posetio Kruševac

Ministar kulture i informisanja posetio Kruševac

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, održao je sastanak sa gradonačelnikom Kruševca Dragim Nestorovićem.

Na sastanku, kome su prisustvovali direktori svih javnih ustanova kulture u Kruševcu, bilo je reči o projektima vezanim za konkurs Ministarstva pod nazivom „Gradovi u fokusu“.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je da Grad Kruševac ima jedno od najvećih izdvajanja za kulturu u Srbiji, ocenjujući da se u oblasti kulture radi dobro te da ima dosta dobrih projekata i planova.

Vukosavljević je ocenio da je moguće intezivirati aktivnosti na prikupljanju donacija iz različitih izvora.Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović rekao je da su ovakvi susreti veoma važni jer se na taj način koordiniraju aktivnosti na realizaciji projekata iz oblasti kulture.

Inače, za kulturu u Kruševcu u gradskom budžetu izdvojeno je oko 253 miliona dinara. Ministarstvo kulture i informisanja je u poslednje tri godine za kulturni razvoj i programske aktivnosti u Kruševcu izdvojilo oko 33 miliona dinara.

Pre susreta sa gradonačelnikom Kruševca, ministar Vukosavljević obišao je Kruševačko pozorište.

Povezano