petak, 23. oktobar 2020.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 52%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

Noć muzeja u Kruševcu

Noć muzeja u Kruševcu

U više od 40 gradova i mesta u Srbiji danas se održava međunarodna manifestacija „Noć muzeja“, sa 250 raznolikih dešavanja u 152 kulturne ustanove naša zemlja će dati nemerljiv doprinos Noći muzeja sa bogatim programima.

Od 17 časova pa sve do 1 iza ponoći, posetici će biti u prilici da prošetaju muzejima, galerijama i institucijama kulture i uživaju u premijernim izložbama i sadržajima osmišljenim samo za tu noć. Ovoj manifestaciji, tradicionalno se priključio i grad Kruševac.

Prema rečima direktora kruševačkog muzeja Gorana Vasića u Umetničkoj galeriji posetioci će moći da pogledaju izložbu „Akvizicija“, u Kući Simića povodom obeležavnja 70 godina rada Planinarsko smučarskog kluba Jastrebac biće priređena izložba fotografija „Hajdemo u planine“, a u renoviranom delu Narodnog muzeja nova stalna postavka.

U organizaciji Kulturnog centra Kruševac sadržaj će biti na dve lokacije. Otvaranje izložbe kolaža „Portret viteške kacige“ – Nikole Milčeva, je u 18 sati i 30 minuta u Galeriji Kulturnog centra, dok će u 20 časova, u Legatu Milića od Mačve biti otvarena izložba slika i crteža, Momčila Mome Antonovića.

image description
image description

Povezano