nedelja, 19. septembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
23°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 49%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Održan sastanak Tima za podršku lokalnim samuopravama u oblasti zaštite životne sredine

Održan sastanak Tima za podršku lokalnim samuopravama u oblasti zaštite životne sredine

U Gradskoj upravi u Kruševcu, održan je sastanak Tima za realizaciju paketa podrške u jedinicama lokalne samouprave u oblasti zaštite životne sredine iz Švedske u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština i predstavnika našeg grada.  

Cilj posete je analiza trenutnog stanja u oblasti zaštite životne sredine u Kruševcu, pre svega na polju unapređenja usluga u okviru upravljanja otpadom, otpadnim vodama, kao i snabdevanja vodom. Ovom posetom je zaparavo nastavljena saradnja i realizacija projekta, koji se odnosi na razvoj održivosti komunalnih preduzeća, istakao je između ostalog  projektni menadžer Tomas Nilend.

Pomenuti projekat se sprovodi u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština u okviru većeg programa koji ima za cilj da podrži opštine i gradove u Srbiji na putu ka Evropskim integracijama, naglasio je predstavnik Konferencije Miodrag Gluščević.

O značaju posete govori pomoćnica gradonačelnika Kruševca za ekologiju, održivi razvoj i energetiku Olivera Drenovac.

Inače, Kruševac je jedan od 65 gradova u Evropi, u kome će se realizovati pomenuti projekat u delu zaštite životne sredine, upravljanje čvrstim komunalnim otpadom i otpadnim vodama.

 

Povezano