subota, 11. jul 2020.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 74%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Međunarodni Vrnjački karneval po 13. put

Međunarodni Vrnjački karneval po 13. put

U Vrnjačkoj Banji 13. međunarodni „Vrnjački karneval“ trajaće do 16. jula.

Tokom karnevala očekuje se preko 350.000 domaćih i stranih posetilaca koji će prema mišljenju Turističke organizacije Vrnjačka Banja uživati u bogatom zabavnom programu. PR Turističke organizacije Sonja Negojević Lazarević istakla je gostujući u Jutarnjem programu RTK-a da Vrnjački karneval sada zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i uz Guču i Egzit, najveća je turistička manifestacija u Srbiji. Na karnevalu će biti više od 60 različitih dešavanja na šest različitih bina.

Održani su koncerti Željka Bebeka, Zabranjenog pušenja, Halida Bešlića, Dragoljuba Đuričića i mnogih drugih, naglašavajući da se očekuje i dolazak vatrenih Brazilki iz Rio de Žaneira koje svake godine svojim nastupom naprave pravu karnevalsku atmosferu. Održana je Dečija karnevalska povorka, dok je sutra glavna međunarodna povorka na programu, a učesnici će stići iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, Rumunije, Bugarske i Kipra.

Tokom avgusta u Vrnjačkoj Banji biće organizovan kamp vodenih sportova, Lovefest, Sajam cveća i starih zanata, Dani Danila i Bate Stojkovića, Međunarodni ženski teniski turnir, Festival filmskog scenarija, a sredinom septembra takmičenje u paraglajdingu.

Inače, danas Vrnjačka Banja obeležava i Dan opštine, a iduće godine prolsaviće 150 godina postojanja.

Povezano