četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

„Dani šljive“ od sutra u Blacu

„Dani šljive“ od sutra u Blacu

Svečano otvaranje 15. po redu manifestacije Dani šljive u Blacu biće sutra u 20 časova, a prethodiće joj izložbeni sajam poljoprivredne tehnike i mahanizacije.

O „Danima šljive“, ali i aktuelnim infrastrukturnim radovima i projektima za Radio televiziju Kruševac govori predsednik Opštine Blace, Zoran Jozić.

Poznata voćarska sajamska priredba trajaće tri dana, okupiće veliki broj gostiju i izlagača iz zemlje i inostranstva, a očekuje se dolazak predstavnika međunarodnih organizacija i državne i lokalne vlasti, navodi predsednik opštine Blace, Zoran Jozić. Sajam će pratiti brojni kulturno-muzički sadržaji, među kojima su i Leksington bend, Halid Bešlić, Legende i Crvena jabuka.

Pokrovitelji manifestacije su Opština i Turistička organizacije Blace, uz podršku brojnih donatora. Inače,  voćarstvo, naročito rod šljive, u opštini Blace i celom Topličkom okrugu ove godine pretrpeo je velike štete zbog ranih prolećnih mrazeva ističe Jozić.

U poslednje vreme u opštini Blace dosta je urađeno u infrastrukturi, a u narednom periodu Blacu predstoji izgradnja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda sa kolektorom.

Na tradicionalnoj manifestaciji i ove godine biće dodeljene nagrade za kvalitet rakije, najboljeg mladog voćara, najbolji šljivik, a planirana su i predavanja iz oblasti poljoprivrede sa akcentom na tehnologiju gajenja šljive, rekao je Jozić.

Povezano