nedelja, 19. januar 2020.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 3 m/s SZ
 

Sajam seoskog turizma, zdrave hrane i narodnog stvaralaštva u Beloj Vodi

Sajam seoskog turizma, zdrave hrane i narodnog stvaralaštva u Beloj Vodi

U cilju afirmacije i razvoja seoskog turizma u Beloj Vodi po prvi put je organizovan jednodnevni Sajam seoskog turizma, zdrave hrane i narodnog stvaralaštva.

Organizatori manifestacije sajamskog karaktera su Turistička organizacija grada Kruševca i mesna zajednica Bela Voda. Na sajmu je bilo preko 25 izlagača, a jedini uslov za izlaganje bio je da budu u sferi seoskog turizma, zdrave hrane i narodnog stvaralaštva, ističe direktor Turističke organizacije, Suzana Milosavljević.

Sajam ima veliki značaj za selo, a prioritet je razvoj turizma, ističe predsednik saveta mesne zajednice Bela Voda, Ignjat Vidaković.

Na štandovima su bili izlagači i iz turističkih organizacija Kraljeva, Čačka, Kragujevca i Brusa, kao i iz lokalnih mesta – Kukljina, Velike Drenove, Ribara, Konjuha i drugi.

Za sve učesnike i goste manifestacije, na tradicionalan način pripremljen je pasulj i lovački gulaš.

Cilj sajma je prezentacija potencijala jednog sela, a bogata tradicija i prirodna bogatstva kojima raspolaže čine je pogodnom za razvoj turizma, ističe Velibor Lazarević iz Bele Vode.

Sajam je pratio bogat program. Otvaranje je praćeno nastupom etno-grupe „Lazarice“, a nastupila su i brojna kulturno -umetnička društva.

Povezano