utorak, 27. oktobar 2020.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
6°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s JI
 

Ministar Goran Knežević pustio u rad novi pogon u Fabrici maziva

Ministar Goran Knežević pustio u rad novi pogon u Fabrici maziva

Ministar privrede u Vladi Srbije Goran Knežević pustio je u rad pogon za proizvodnju antikorozivnih sredstava za čišćenje i odmašćivanje u Fabrici maziva.

Vrednost investicije je preko milion evra, a FAM je iz tekueg poslovanja u ovaj pogon uložio 430 hiljada evra.

Ministar je rekao da će ovaj pogon omogućiti efikasniju proizvodnju, bolje uslove za rad zaposlenih, kao i kvalitetniju zaštitu životne sredine.

Nakon puštanja u rad novog postrojenja, ministar Knežević obišao je sa generalnom direktorkom fabrike Jelicom Đurović Petronijević i ostale pogone u FAM-u.

Knežević je najavio da će budžet Ministarstva privrede za narednu godinu biti razvojni i iznositi oko 20 milijardi dinara.

„Od toga je skoro 90 procenata sredstava namenjeno za podsticaje u privatnom preduzetništvu. Imaćemo linije koje će podržavati ne samo linije domaće i strane, već će podržavati i pre svega preduzetništvo, mala i srednja preduzeća, jer tu smo postigli sjajne rezultate“, ističe Knežević.

Ministar očekuje da će i ove godine broj novozaposlenih u srednjim i malim preduzećima biti na nivou prethodne, od oko 30.000 radnika.

Pored direktora Bezbedonosno informativne agencije Bratislava Gašia, puštanju u rad novog pogona u FAM-u prisustvovali su i predstavnici vojske, policije kao i  javnog, političkog i privrednog života Kruševca.

Povezano