ponedeljak, 9. decembar 2019.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
2°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vetra: 0 m/s I
 

U okviru projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“ predstavljeni planovi i aktivnosti Ministarstva životne sredine

U okviru projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“ predstavljeni planovi i aktivnosti Ministarstva životne sredine

U okviru projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“ u organizaciji  Udruženja „Kruševački ekološki centar“, aktivnosti i planove Ministarstva zaštite životne sredine predstavio je državni sekretar Ivan Karić.

Nakon formiranja Ministarstva  zaštite životne sredine stvorena je mogućnost rešavanja ekoloških pitanja sa pojedinca na društveni nivo.

-Zadatak je da obilaskom lokalnih samouprava uvidimo probleme sa kojima se susreću jer većina ekoloških  problema nastaje upravo u tim sredinama, rekao na skupu Lokalni razvoj otporan na klimatske promene , državni sekretar Ivan Karić.

Nakon sastanaka sa predstavnicima lokalnih samouprava biće definisani problemi lokalnih zajednica a najčešći su deponije, kanalizaciona i vodovodna mreža, prečišćavanje otpadnih voda, kvalitet vazduha posebno u zimskim mesecima.

Otvarnje poglavlja 27 u procesu pridruživanja Evropskoj uniji koje se odnosi na ekologiju, očekuje nas naredne godine a do tada je potrebno mnogo toka uraditi.

Do sada su o zaštiti životne sredine i podizanju ekološke svesti u Srbiji  brinuli pojedinci, udruženja i mediji a naredne godine novom sistematizacijom Srbija će dobiti veći broj ekoloških inspektora za zaštitu životne sredine i prirode.

Povezano