četvrtak, 29. septembar 2022.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
14°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 81%
Brzina vetra: 1 m/s JI
 

Borba protiv vršnjačkog nasilja – stalni zadatak

Borba protiv vršnjačkog nasilja – stalni zadatak

Borba protiv vršnjačkog nasilja je stalna, podrazumeva umreženost u reagovanju, osnaživanje da se problem prijavi i reši, u skladu sa Protokolom za zaštitu dece od nasilja, koji se u školama primenjuje.

U svim školama formirani su timovi za borbu protiv vršnjačkog nasilja, koji reaguju i preventivno i po prijavi, a uz poverenje da će se brzo i adekvatno reagovati, potrebno je da i roditelji nasilnika i roditelji dece koja trpe nasilje – ne zatvaraju oči pred problemom, kaže član Udruženja Prijatelji dece Kruševca, psiholog u OŠ „Jovan Popović“ Emilija Petrović.

Disciplina u formiranju navika da se problem detektuje i sankcioniše  neophodna je još i više kada je u pitanju digitalno nasilje.

=Saradnja sa školskim policajcem i stručnim saradnicima Policijske uprave Kruševac i Centra za socijalni rad je deo umreženosti u rešavanju narastajućeg problema vršnjačkog nasilja, kaže Emilija Petrović, uz najavu brojnih tribina na kojima se sa mladima- razgovorom – i primerima dobre prakse – rešavaju konflikti i dileme, a deca osnažuju da problem obavezno prijave.

Povezano