nedelja, 12. jul 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 80%
Brzina vetra: 1 m/s ZSZ
 

Broj nezaposlenih u Kruševcu u poslednje dve godine se permanentno smanjuje

Broj nezaposlenih u Kruševcu u poslednje dve godine se permanentno smanjuje

 

Broj nezaposlenih u Kruševcu kreće se od 13 i po hiljada do 13 hiljada i 700. Broj varira, kako napominje direktor kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Predrag Marković, zbog javnih radova koji se odvijaju od marta do decembra, pa krajem godine statistika zabeleži nešto veći broj nezaposlenih.

Iznoseći podatak da je u Rasinskom okrugu nezaposleno 24.300 lica, Marković je na konferenciji za novinare naglasio da se broj lica bez posla u okrugu i Kruševcu u poslednje 2 godine permanentno smanjuje.

Prema podacima kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Kruševcu blizu 30 odsto nezaposlenih je starije od 50 godina, što je prema oceni Markovića najverovatnije posledica socijalnih programa. 25 procenata nezaposlenih imae od 40 do 50 godina, skoro 25 posto ima od 30 do 40 godina, a nezaposlenih do 30 godina je 21 procenat.

Službenici kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje tokom ove godine obavili su preko 28 hiljada individualnih razgovora sa nezaposlenim licima. U okviru posredovanja, služba za zapošljavanje posetila je 900 poslodavaca, a na zahtev poslodavaca realizovanoje 2300 posredovanja. Organizovana su 2 sajma za zapošljavanje, Klub za pronalaženje posla pohađalo je 115 lica, a aktivaciono-motivacionu obuku prošlo je oko 450 lica.  Od aktivnih mera zapošljavanja Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Kruševac sprovela je 11 javnih radova u kojima je bilo angažovano 200 lica.

U okviru programa samozapošljavanja potpisano je 97 ugovora, zaključeno je i 75 ugovora sa licima iz kategorije teže zapošlivih, a u okviru programa stručne prakse zaključeno je 110 ugovora, pokazuje statistika kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

Povezano