sreda, 8. jul 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
12°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 2 m/s JJI
 

Kakvo nas vreme čeka na početku 2018: Nova godina bez snega, januar nešto blaži

Kakvo nas vreme čeka na početku 2018: Nova godina bez snega, januar nešto blaži

Prema prognozi Republičkog meteorološkog zavoda Srbije, januar 2018. u Srbiji će biti nešto blaži i sa prosečnim padavinama, dok se umereni mrazevi očekuju krajem druge i tokom treće dekade meseca.

{rema prognozi RHMZ za prvih pet dana nove godine, 1. januara će tokom većeg dela dana biti pretežno sunčano, ali će po podne i uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima, doći do naoblačenja sa kišom, na planinama sa snegom.

Do četvrtka 4. januara vreme će biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Padavine će biti slabog intenziteta.

Od petka 5. januara biće suvo, uz postepeni porast temperature.

Prema najavama RHMZ-a, srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2,1 Celzijusov stepen u odnosu na višegodišnji prosek, navodi se na sajtu RHMZ.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 5,8 Celzijusovih stepeni, a srednja minimalna od 1,2 Celzijusova stepena.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2,0 Celzijusova stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko četiri milimetra u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 45 milimetara.

Fotografija: Pexels

Povezano