nedelja, 3. decembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Policija se ozbiljno bavi problemom vršnjačkog nasilja

Policija se ozbiljno bavi problemom vršnjačkog nasilja

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je za RTS da porodica i škola, pored MUP-a, moraju da doprinesu da se problem vršnjačkog nasilja reši. Srpska policija je odlučna da se obračuna sa svim vidovima kriminala, a fokus je na organizovanom kriminalu i korupciji, istakao je Rebić.

Vladimir Rebić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da se nedavno desio tragičan događaj u Pančevu, nakon kraće verbalne rasprave dvojice maloletnika.

Maloletnik koji je prethodno bio poznat policiji zadao je ubodnu ranu nožem nakon čega je drugi maloletnik od 16 godina preminuo.

Policija je privela maloletnika i od strane Višeg suda u Pančevu određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana, rekao je Rebić.

Vršnjačko nasilje je jedan od značajnih problema i MUP i drugi državni organi se ozbiljno bave ovim problemom ali i porodica i škola moraju da doprinesu da se ovaj problem reši, istakao je Rebić.

Policija nije znala pre toga da je zakazana tuča, i nakon što se događaj desio utvrđeno je da su ta dva momka imala komunikaciju između sobe putem telefona i dogovarali se gde će se naći. U grupi je bilo još njihovih drugova i sve se brzo desilo, a mladiću nije bilo spasa, rekao je Rebić.

Govoreći o porodičnoj tragediji na Zvezdari, direktor policije je rekao da je najverovatnije sin usmrtio svog oca (91) i nakon toga sam sebi oduzeo život a pronađeno je i oproštajno pismo.

 

Prema njegovim rečima, na taj način je preko 10.000 komada oružja vraćeno u legalne tokove.

Kako kaže, jedan broj njih ne želi da vrati i zbog toga MUP i pripadnici policije imaju svoje posebne aktivnosti u cilju otkrivanja i procesuiranja lica koja drže oružje.

 

Kazne za upotrebu pirotehničkih sredstava do 100.000 dinara

Direktor policije izjavio je da izmene zakona o javnom redu i miru predviđaju povećanje zaprećenih novčanih kazni za remećenje javnog reda i mira upotrebom pirotehničkih sredstava u iznosu od 50.000 do 100.000 dinara.

Sadašnjim zakonom ta kazna je u visini od 10.000 do 50.000 dinara.

Takođe, za remećenje javnog reda i mira upotrebom oružja biće zaprećena kazna od 100.000 do 150.000 dinara, istakao je Rebić.

„Smatram da ćemo uz takav zakon i našu pojačanu aktivnost na terenu smanjiti broj prekršaja i povrede koje su vrlo česte posebno kod maloletnika, te da ćemo obezbediti sigurnije okruženje“, naveo je Rebić.

Direktor policije očekuje da će zakon biti usvojen pre novogodišnjeg vatrometa.

„Nadam se da vatrometa neće biti kao prethodnih godina osim onog koji je legalizovan, jer se tačno zna sa kojom dozvolom i na koji način i koje pravno lice može da koristi pirotehnička sredstva“, rekao je Rebić.

Rebić se nada da će se izmene Zakona o javnom redu i miru naći pred poslanicima već u utorak, sredu.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.