sreda, 8. jul 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
13°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 0 m/s IJI
 

Program razvoja Grada Kruševca za 2018. godinu

Program razvoja Grada Kruševca za 2018. godinu

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Kruševca usvojen je Program razvoja za ovu godinu i projekcija razvoja za 2019. i 2020. godinu.  Prioritet Gradskoj upravi u realizaciji Programa razvoja za ovu godinu imaće već započete investicije i one aktivnosti za koje se steknu realni uslovi za finansiranje u oblastima: vodosnabdevanja i kanalizacije, rekonstrukcije i izgradnje ulica i puteva, gasifikacije i toplifikacije, osnovnog i srednjeg obrazovanja, dečije i socijale zaštite i ekonomsklog razvoja. Pri sprovođenju Programa nosioci će se rukovoditi principima ravnopravnosti, ravnomernosti i solidarnosti.

Usvojeni Program razvoja Kruševca za ovu godinu obuhvata: uređenje građevinskog zemljišta, izgradnju poslovnog i stambenog prostora, komunalne infrastrukture, kao i stvaranje novih vrednosti nacionalne kulture i jačanje socijalne sigurnosti građana.

Program uređenja građevinskog zemljišta za ovu godinu obuhvata: aktivnosti na pripremanju građevinskog zemljišta, radove na komunalnom opremanju zemljišta koji se odnose na saobraćajnice, uređenje slobodnih površina, oblast javne rasvete , sistem vodosnabdevanja i kanalizacije, kao i održavanje javnih i komunalnih funlcija. Za saobraćajnice, uređenje slobodnih površina, infrastrukturu, opremanje slobodnih lokacija, javnu rasvetu i drugo ukupno je predviđeno  za ovu godinu preko milijardu i po dinara. Od kapitalnih investicija u ovoj godini izdvojeno je milijardu i 113 miliona dinara. Za pripremanje građevinskog zemljišta u budžetu Grada za 2018. godinu izdvojeno je 152 miliona dinara. Za rekonstrukciju i izgradnju ulica i trgova planirano je u budžetu 96 miliona dinara, a za infrastrukturu grad je opredelio  47 i po miliona, a sa drugim investitorima ta suma dostiže cifru od 117 i po miliona. Za Program unapređenja bezbednosti saobraćaja planirano 5 milona, a za ulaganja u javno osvetljenje, njegovo održavanje, kao i za održavanje puteva, ulica i semafora predviđen je 361 milion dinara.

Programom razvoja za pripremanje i opremanje građevinskog zemljišta, saobraćanice, infrastrukturu, parterno uređenje i rekonstrukciju i izgradnju ulica, puteva i mostova predviđeno je 605 miliona dinara. Pored ostalog izdvojena su sredstva i za oblaganje kamenom glavne staze pored Muzeja, uređenje Trga Mladih, uređenje platoa ispred Kocke, izgradnja trotoara u Dušanovoj ulici, kao i za izgradnju terena za male sportove u selima Đunis i Stanci. Pored izgradnje nekoliko mosta i asfaltiranja  saobraćanica i ulica u Kruševcu i okolini, ove godine biće izgrađena  još 3 kružna toka: na raskrsnici Dušanove, Balkanske i Jug Bogdanove ulice, na raskrsnici Kosovske i Dostojevskog, kao i na ukrštanju ulica Radivoja Uvalića, Ive Andrića i Laze Kostća u Mesnoj zajednici Bagdala.

Za opremanje građevinskog zemljišta za vodosnabdevanja predviđeno je u ovogodišnjem budžetu 152 miliona, za investicije 80 miliona dinara, a za ulaganja u kanalizaciju izdvojeno je kapitalnih milijardu i 300 hiljada dinara.

 

Povezano