ponedeljak, 29. novembar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Prioriteti Opšte bolnice Kruševac u 2018. godini

Prioriteti Opšte bolnice Kruševac u 2018. godini

Opšta bolnica Kruševac u prethodnoj godini, osim ulaganja u medicinsku opremu i pomagala, izdvojila je sredstva i za edukaciju kadrova, ali i za adaptiranje ordinacija, sala i drugog bolničkog prostora.

U stalni radni odnos primljeno je  38 radnika, od kojih su 8 lekari , 22-oje medicinskih tehničara i drugog nemedicinskog osoblja.

Pored uvođenja informaciniog sistema i smanjenja liste čekanja na određene hiruške intervencije , nabavka opreme i saradnja sa resornim Ministarstvom i drugim relevantnim istitucijama obeležila je rad bolnice u 2017. godini, istakla je direktorka Opšte bolnice u Kruševcu doktorka Vesna Stević Gajić.

Pored uvođenja kompletnog informacionog sistema , nabavljeno je i najsavremenije sanitetsko vozilo za hitne intevrencije, apreko 40 miliona dinara  uloženo je u adaptaciju prostora i opreme.

U četiri ciklusa preventivnih pregleda pregledano je 4 hiljade stanovnika Rasinskog okruga i odrađeno oko 10 hiljada pregleda i analiza, što Bolnicu Kruševac svrstava u najažurnije ustanove ovog tipa u Srbiji.

U 2018. godini prioritet je renoviranje zgrade starog Grudnog odeljenja, zgrada Ušnog, Očnog i Urološkog odeljenja, nabavka 4  ultarzvučna aparata visoke rezulucije i druge opreme, kao  i nastavak ulaganja u kadrove.

Povezano