utorak, 22. januar 2019.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
1°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

Iz budzeta Grada za infratrukturne radove za ovu godinu – sto miliona

Iz budzeta Grada za infratrukturne radove za ovu godinu – sto miliona

Tokom 2017. godine Kruševac je bio veliko gradilište a sredstva za infrastrukturne radove obezbeđena su delom iz gradskog budžeta i ulaganja Republike Srbije.

Predviđene investicije iz budžeta grada za ovu godinu su sto miliona dinara, a o nastavku započetih iz prošle i nastavku radova u ovoj godini, Miroljub Ćosić pomoćnik gradonačelnika za ekonomski razvoj, investicije i finansije.

Između ostalog, urađena su tri kružna toka, Jasički put, Pionirski park, biće nastavljeni radovi u osnovnim školama ,,Nada Popović“ i ,,Jovan Jovanović Zmaj“, na aerodromu Rosulje, Fabrici za prečišćavanje otpadnih voda a Ministasrtvo za poljoprivrednu odnosno Srbijavode su obezbedile 25 miliona dinara za izgradnju daljinskog nadzora za Fabriku vode za piće što će biti realizovano ove godine, ističe Miroljub Ćosić .

U 2018. godini biće izgrađen još jedan kružni tok kod Pionirskog parka kao i ulice Takovska i Lomina, infrastrukturni radovi u Lazarici i park kod škole ,,Dositej Obradović“. Predvođene investicije iz gradskog budžeta za ovu godinu što se tiče infrastrukturnig radova su sto miliona dinara a u saradnji sa Javnim preduzećima konkurisaće se i za nove projekte za Republička sredstva, ističe Ćosić.

Povezano