nedelja, 19. januar 2020.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
-1°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Svetosavska akademija u četvrtak u Kruševačkom pozorištu

Svetosavska akademija u četvrtak u Kruševačkom pozorištu

Počela je Svetosavska nedelja u Kruševcu, u kojoj ustanove kulture i obrazovanja, nizom manifestacija i programa proslavljaju Svetog Savu, prvog srpskog arhiepiskopa, svetitelja i prosvetitelja, osnivača Srpske Crkve i Države, škola i bolnica, ktitora Hilandara i Studenice i Duhovnog Oca nacije. Savindan, se po tradiciji, radno i svečano – obeležava kao školska slava.

Centralni događaj je Svetosavska akademija, koja će biti održana u četvrtak u Kruševačkom pozorištu, od 18 sati. Besedu u čast Svetoga Save uputiće Arhimandrit mr Aleksej Bogićević, Iguman Manastira Svetog Luke u Bošnjanu.

Uz uručenje Svetosavske nagrade ovogodišnjem dobitniku Miroljubu Milanoviću Cari, u programu učestvuju: Bojana Peković, gusle, Nikola Peković, harmonika, Aleksandar Jakovljević, violončelo, Mešoviti i Dečji crkveni hor „Sveti Knez Lazar“, Etno grupa „Božuri Careva Grada“ i glumci Ema Stojanović i Aleksa Radojlović.

Pod pokroviteljstvom Grada Kruševca, Svetosavsku akademiju organizuju Eparhija kruševačka, Kulturni centar Kruševac i Kruševačko pozorište.

Povezano