ponedeljak, 10. avgust 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
20°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

U Gradskoj upravi održan sastanak predstavnika grada i preduzeća „ESCO Elios“

U Gradskoj upravi održan sastanak predstavnika grada i preduzeća „ESCO Elios“

Povodom realizacije projekta danas je u Gradskoj upravi održan sastanak  između predstavnika Kruševca i novosadskog preduzeća ESCO Elios. Projekat javno-privatnog partnerstva između ovog preduzeća i Grada predvidja rekonstrukciju, racionalizaciju i održavanje sistema javnog osvetljenja u Kruševcu, U toku je zamena sijalica na putnom pravcu od Kaonika prema Ribarskoj Banji, a do sada je ulično osvetljenje zamenejno u 41 naseljenom mestu.

Prenoseći utiske sa sastanka, tehnički rukovodilac preduzeća ESCO Elios, Mladen Jankov rekao je da je bilo reči o dinamici i dosadašnjim rezultatima u realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva između ovog preduzeća i Grada kojim su predviđeni rekonstrukcija, racionalizacija i održavanje sistema javnog osvetljenja u Kruševcu.

Trenutno se ulične sijalice menjaju na putnom pravcu od Kaonika prema Ribarskoj Banji.

Na zameni uličnih sijalica angažovano je 14 radnika u 4 ekipe, a prema rečima Jankova završetak projekta očekuje se do kraja aprila. Procenjuje se da će realizacijom ovog projekat javno-privatnog partnerstva Kruševac za 15 godina uštedeti oko 200 miliona dinara.

 

 

Povezano