subota, 25. jun 2022.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
20°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

„Poluostrvo s blagom“- ruski film o podvodnoj arheologiji u kruševačkom Narodnom muzeju

„Poluostrvo s blagom“- ruski film o podvodnoj arheologiji u kruševačkom Narodnom muzeju

Dokumentarni film Ruskog geografskog društva o podvodnoj arheologiji „Poluostrvo s blagom“ prikazan u okviru izložbe slika fotokonkursa Ruskog geografskog društva.

Pre 7 dana u kruševačkom Narodnom muzeju otvorena je izložba pobedničkih slika fotokonkursa Ruskog geografskog društva „Rusija najlepša zemlja“ 2016-te godine. Ovo društvo u svom brojnom delokrugu delatnosti ima i bogatu filmsku produkciju iz koje je i film o podvodnoj arheologiji koji imaju priliku da vide i Kruševljani, istakao je prof Miroljub Milinčić zastupnik Razvojnog centra Ruskog geografskog društva u Srbiji.

Posetioci Muzeja imali su priliku da vide dva dela ovog dokumentarnog filma, koji je prikazan još i na 18-toj Smotri međunarodnog arheološkog filmaNarodnog muzeja u Beogradu i na 12-toj Međunarodnoj smotri arheološkog filma Muzeja Republike srpske u Banja Luci. Rusko geografsko društv, koje postoji skoro dva veka, a Razvojni centar Ruskog geografskog društva u Srbiji prvi je centar osnovan van granica Rusije. Inače, izložbu „Rusija najlepša zemlja“ Kruševljani mogu da pogledaju u Muzeju do 13. februara.

Povezano