četvrtak, 13. maj 2021.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 53%
Brzina vetra: 6 m/s JJZ
 

U „Trajal korporaciji“ najavljuju početak podizanja dve nova pogona

U „Trajal korporaciji“ najavljuju početak podizanja dve nova pogona

U nedavnoj poseti Trajal korporaciji ministar Aleksandar Vulin rekao je da je Ministarstvo odbrane spremno da značajno većim učešćem uvrsti ovo preduzeće u odbrambenu industriju Srbije. Ministar je rekao da će Trajal rasti i napredovati, ističući da Ministarstvo ovu korporaciju smatra strateškim partnerom. Ocenjujući posetu ministra Vulina kao jako važnu za nastavak uspeše saradnje, predsednik Samostalnog sindikata u ovom preduzeću, Milosav Vukoičić najavio je za ovu godinu početak podizanja dve nove fabrike u Trajal korporaciji.

Zahvaljujući dobrom i uspešnom poslovanju u poslednje dve godine, velikom angažovanju svih u korporaciji, kao i odličnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane od kada je ministar bio Bratislav Gašić, prema rečima predsednika Samostalnog sindikata u Trajalu, Milosava Vukoičića ovo kruševačko preduzeće u toku ove godine počeće podizanje dva nova pogona.

Vukoičić je rekao da će nova eko fabrika služiti za uništavanje otpadnog materijala. On je naglasio da Trajal nije otišao u stečaj zahvaljujući tadašnjem ministru odbrane Bratislavu Gašiću, ondašnjem premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, kao i direktoru korporacije Milošu Neneziću. Do sada je, napominje Vukoičić, Vlada Srbije sa oko 4 miliona evra subvencija pomogla Trajal.

Ključni mehanizam da Trajal ne ode u stečaj je usvajanje UPPR-a, odnosno Unapred pripremljeni plan reorganizacije, koji je prema rečima Vukoičića urađen i usaglašen sa poveriocima.

U četiri  fabrike Trajal korporacije radi oko 1200 radnika. Svi pogoni rade u 3 smene, a prosečna plata je 36.000 dinara.

Povezano