ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
8°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 70%
Brzina vetra: 6 m/s I
 

Kruševac je domaćin 5. Skupštine mreže CIVINET Slovenija – Hrvatska – Jugostična Evropa

Kruševac je domaćin 5. Skupštine mreže CIVINET Slovenija – Hrvatska – Jugostična Evropa

Grad Kruševac će krajem ove nedelje biti domaćin 5.Skupštine mreže CIVINET Slovenija – Hrvatska – Jugoistočna Evropa. Godišnja Skupština biće održana 23. februara u kruševačkom Narodnom muzeju, a planiran je i sastanak Političkog odbora mreže, okrugli sto „Planiranje održive urbane mobilnosti“ kao i predstavljanje sistema javnih bicikli.

-Reč je o mreži koja okuplja gradove i organizacije iz regiona u cilju razmene znanja i iskustva u oblasti održive urbane mobilnosti. Postoji od 2013. a Kruševac se kao prvi grad u Srbiji ovoj mreži priključio 2015. godine. CIVINET mreža je najaktivnija i najbrojnija u Evropi,  sa preko 140 članova iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Bugarske – objašnjava pomoćnik gradonačelnika za ekologiju, održivi razvoj i energetiku – Olivera Drenovac.

-Godišnja Skupština CIVINET mreže biće održana u kruševačkom Narodnom muzeju,  u petak, 23. februara – najavljuje Drenovac.

Planiran je i sastanak Političkog odbora mreže, okrugli sto „Planiranje održive urbane mobilnosti“ kao i predstavljanje sistema javnih bicikli – najavljuje Drenovac. Ovom prilikom, predstavnici iz Slovenije i Švedske prikazaće primere i iskustva iz svojih gradova, dok će Kruševac predstaviti, nedavno usvojen Plan održive urbane mobilnosti 2017-2030. godine.

Inače, godišnja Skupština CIVINET mreže organizuje se uz podršku Stalne konferencije gradova i opština, u okviru programa „Podrška lokalnim samouprava u Srbiji na putu pridruživanja Evropskoj uniji“, koji finansira Švedska.

Povezano