ponedeljak, 25. oktobar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
10°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

Održana završna konferencija projekta „Razvoj socijalnog preduzetništva u Rasinskom okrugu“

Održana završna konferencija projekta „Razvoj socijalnog preduzetništva u Rasinskom okrugu“

Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga i Udruženje građana „Evrokontakt“ realizovali su projekat pod nazivom „Razvoj socijalnog preduzetništva u Rasinskom okrugu“. Danas su u prostorijama Regionalne privredne komore Kruševac održali završnu konferenciju ovog projekta.

Projekat „Razvoj socijalnog preduzetništva u Rasinskom okrugu“ je realizovan sa ciljem da se pruži doprinos razvoju preduzetništva u našoj zemlji putem stvaranja podsticajnog okruženja za socijalno preduzetništvo. Na završnoj konferenciji predstavljani su rezultati projekta. Direktor Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga, Aleksandar Šaronjić ističe da je projekat dobio podršku svih jedinica lokalne samouprave u Okrugu.

Napominjući da su sa Agencijom za regionalni razvoj Rasinskog okruga na projektu razvoja socijalnog preduzetništva radili 7 meseci, predsednik Udruženja građana „Evrokontakt“, Nenad Krstić kaže da ovom završnom konferencijom ne nameravaju da stanu u podsticanju socijalnog preduzetništva.

Socijalni preduzetnici mogu biti sva pravna lica koja posluju sa idejom da kroz zaradu ostvare putem prodaje proizvoda ili usluga određenu socijanu misiju. Socijalno preduzetništvo ulaže deo zarade u razvoj zajednice kroz zapošljavanje ljudi koji teže dolaze do posla, razvoj socijalnih i medicinskih usluga, obrazovanje, zaštitu životne sredine, kao i u kulturne aktivnosti u zajednici.

Povezano