nedelja, 12. jul 2020.

Kruševac
nedelja
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 77%
Brzina vetra: 2 m/s ZSZ
 

Komunalna policija i ove zime obezbeđuje mesta na kojima se nalaze ledenice

Komunalna policija i ove zime obezbeđuje mesta na kojima se nalaze ledenice

Ledeni talas koji je zahvatio naše krajeve otežao je kretanje kako vozila, tako i pešaka. Pored leda na kolovozu opasnost po bezbednost predstavljaju i takozvane ledenice na strehama. Kako ne bi nekog povredile, mesta gde bi mogle da padnu ledenice se obeležavaju.

U skladu sa vremenskim neprilikama, pored redovnih aktivnosti, rad Komunalne policije usmeren je na bezbednost pešaka i vozila od pada leda sa streha. Načelnik kruševačke Komunalne policije, Miloš Jovanović kaže da, potencijalno opasna mesta pronalaze na osnovu iskustava iz prethodnih zima, radom patrola, kao i po prijavama građana.

Uz napomenu da mesta gde su ledenice već, a samim tim i gde je opasnost veća, stavljaju metalne barijere, načelnik Komunalne policije apeluje na građane da ukoliko primete formiran led na strehi, pozovu ovu službu.

Apelujući na građane da tokom kretanja trotoarom povremeno pogledaju iznad sebe kako bi se uverili u ličnu bezbednost, Jovanović podseća da Komunalna policija radi 24 časa te da 4 ekipe patroliraju danju, a jedna tokom noći.

Povezano