četvrtak, 1. oktobar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 0 m/s ISI
 

U Veću Saveza sindikata za više opština u Kruševcu održana sednica o aktuelnoj situaciji u privredi Rasinskog okruga

U Veću Saveza  sindikata za više opština u Kruševcu održana sednica o aktuelnoj situaciji u privredi Rasinskog okruga

U prostorijama Veća saveza samostalnih sindikata za grad i opštine, održana je sednica na kojoj je razmatrana aktuelna situacija u privredi na nivou okruga. Pored usvajanja zapisnika i finansijskog izveštaja za proteklu godinu, bilo je reči i o  obeležavanju Praznika rada, 1. maja.

U Rasinskom okrugu, poslednjih godina situacija je bolja kada je pokretanje privrede i otvaranje novih radnih mesta u pitanju. Predsednik  Samostalnog Sindikata Srbije Ljubisav Orbović je istakao dobru saradnju sindikata i lokalne samouprave koja pomaže radnicima kroz otvaranje novih radnih mesta ali i potpisivanjem kolektivnih ugovora. Najveći problem ovog trenutka u Srbiji predstavlju neisplaćene plate i dužina sudskih procesa ali povećanje minimalne cene rada i prosečne plate koja će, prema istraživanju ekonomista Sindikata, biti 420 evra, znak su da za radnike dolaze bolja vremena, istakao je Orbović.

Načelnik Rasinskog upravnog okruga, Branislav Vesić  poručio je predstavnicima sindikata da se za sve nepravilnosti u oblasti rada obrate inspekciji.

Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović rekla je da se lokalna samouprava trudi  da u Kruševac dođe što više investitora ali i poštuje preporuke ministarstava kada je povećanje zarada u pitanju.

Praznik rada 1. maj i ove godine u Kruševcu će biti obeležen kultuno-umetničkim programom i tradicionalnim urankom.

Povezano