ponedeljak, 3. avgust 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
25°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 54%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Održana završna konferencija projekta o izvoznom potencijalu u Rumuniju i Makedoniju

Održana završna konferencija projekta o izvoznom potencijalu u Rumuniju i Makedoniju

Elektrika, plastična galanterija, delovi za elektrotehnička postrojenja, meso i mesne preradjevine, predstavljaju izvozni potencijal u Rumuniju i Makedoniju, čulo se na završnoj konferenciji projekta „Sektorska analiza izvoznog potencijala mikro, malih i srednjih privatnih preduzeća u Rumuniju i Makedoniju“. Projekat je finasirala Razvojana agencija Srbije a zajedno ga realizaju akreditovane razvojne agencije Niša, Požarevca, Zaječara, Leskovca i Kruševca. Naš grad i Agencija za regionalni razvoj su domaćini skupa.

Obuka ima za cilj, prihvatanje izvoza u ove dve države i razbijanje predrasuda koje postoje kod privrednika iz Srbije. Privredna saradnja sa ove dve susedne države, je prilika da se stekne referenca, kako bi se proizvod nastao u malim  i srednjim preduzećima na teritoriji Srbije, našao i na tržištima Zapadne Evrope. Na projektu je učestvovalo više regionalnih i razvojnih agencija iz Požarevca, Leskovca, Niša i Zaječara. Vrednost projekta je 3 miliona dinara.

Završna konferencija obuke je polaznicima pružila i analizu specifičnosti tržišta, pregled potreba, ali i listu sektora u kojima postoje najveći izvozni odnosno uvozni  potencijali za  preduzeća iz Srbije. Kooautor studije analize izvoza…..

Projekat je realizovala Jugoistočna razvojna mreža u saradnji sa Agencijom za Regionalni razvoj Rasinskog okruga,  a finansiran je od strane Razvojne agencije Srbije.

Povezano