ponedeljak, 25. januar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 48%
Brzina vetra: 0 m/s ZJZ
 

U Kruševcu održano državno prvenstvo i Treći polumaraton

U Kruševcu održano državno prvenstvo i Treći polumaraton

NATASA V. TRECI POLUMARATON[(001521)07-29-21]Kruševac je bio domaćin državnog prvensta i Trećeg polumaratona, na kojem su prva mesta u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojili takmičari Atletskog kluba „Novi Pazar“. Pored polumaratona, održane su i trke u dužini od 5 i 10 kilometara, a prvi put organizovana je i trka „Dečiji osmeh“ za mališane predškolske ustanove „Nata Veljković“.

Pobednik u muškoj kategoriji je  Haris Ajdarević, iz Novog Pazara iz istoimenog atletskog kluba. Osvajanjem prvog mesta u Kruševcu, Haris je odbranio titulu prošlogodišnjeg državnog prvaka, a ujedno je  postavio i novi lični rekord u polumaratonu, pretrčavši stazu u dužini od 21 kilometra i 97 metara, za jedan sat  9 minuta i 46 sekundi.

Pobednica u ženskoj konkurenciji je Harisova klupska kolegenica,Teodora Simović, koja je odbranila, takođe, prošlogodišnju tutulu pobednika u carskom gradu, i kao i prethodne, i ove godine oborila je rekord staze, koju je istčala za jedan sat, 14 minuta i 17 sekundi.

Polumaraton uspešno je istrčala i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Zabeležili smo i utiske nekih od učesnika sugrađana, uoči starta.

Pored polumaratona, održane su i trke u dužini od 5 i 10 kilometara, a prvi put organizovana je i trka „Dečiji osmeh“ za mališane predškolske ustanove „Nata Veljković“.

Organizatori Trećeg polumaratona i državnog prvenstva u Kruševcu su  Grad Kruševac i Atletsko – rekreativni klub „Maratonac“.

Povezano