sreda, 20. mart 2019.

Kruševac
sreda
Oblačno.
Oblačno.
6°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 1 m/s Z
 

Dan otvorenih vrata u Kruševcu

Dan otvorenih vrata u Kruševcu

U regionalnoj privrednoj komori priređen je susret u okviru „Dana otvorenih vrata“ za privatnike i preduzetnike i predstavnike takozvanog javnog sektora u organizaciji Rasinskog upravnog okruga , Regionalne privredene komore, Nacionalne službe zapošljavnja,  Poreske uprave i Republičkih inspekcijskih službi.

Cilj ovog skupa  je da se  razreše  nedoumice sa kojima se suočava privreda bilo da je reč o tumačenju  poreskih odredbi, upoznavanju sa aktivnim merama zapošljavanja ili odlukama inspekcijskih službi prilikom nadzora radnje ili privrednog društva, rekao je u ima organizatora direktor kruševačke filijajle Nacionalne službe zapošljavanja Predrag Marković.

Predstavnici Poreske Republičke  uprave i Privredne komore Srbije ovom prilkom predstavili su izmene poreskih propisa kao  i aktuelnosti iz nadeležnosti rada  ove službe koje su značajne za poreske obveznike. Takođe  promovisane su  publikacija  i elektronski servisi Poreske uprave.

Ovi  susreti, kojima je prethodila svečana  sednica za knjigovođe Rasinskog okruga povodom desetogodišnjice postojanja, održavaće se četiri puta godišnje.

U okviru Dana otvorenih vrata Regionalne privredne komore,  Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Kruševac za privrednike i preduzetnike predstavila je Programe podrške za zapošljavanje. U konstruktivnom razgovoru sa privrednicima o pitanjima iz ugla poslodavaca ali i o problemima nezaposlenih odgovarali su direktor kruševačke NSZ Predrag Marković i načelnik službe za programe samozapošljavana i subvencija Ana Bacić.

Povezano