ponedeljak, 1. jun 2020.

Kruševac
ponedeljak
Oblačno.
Oblačno.
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

U ponedeljak zvanični rezultati probnog završnog ispita

U ponedeljak zvanični rezultati probnog završnog ispita

Učenici osmog razreda prošlog vikenda  polagali  su probni završni ispit iz matematike, srpskog i kombinovanog testa. Znanje dve meseca pre male mature imalo je priliku da proveri  2380 osmaka na teritoriji Rasinskog okruga i 1315 u Kruševcu. Zvanični rezultati biće objavljeni u ponedeljak u matičnim školama.

U kruševačkoj  osnovnoj školi Nada Popović  prema rečima direktora   Jelene  Ivanović  test iz matematike i srpskog jezika reševalo je 170  , a kombinovani je polagao 171 učenik. Zadaci iz matematike bili su netipski, što je prema navodima predmetnih nastavnika, dobra motivacija za učenike kako bi postigli bolje rezultate na završnom ispitu.

Iako je test iz  matematike bio malo tezi, srpski je bio solidan i učenici su dobro uradili kao i kombinovani koji je za većinu đaka bio lak, rekla je Ivanović i najavila da će   sutra biti  organizovan probni završni za  učenike koji su bili sprečeni da testove rade u petak i subotu. I

nače novina je da učenik može da ostvari najviše 13 bodova na testu iz srpskog, isto toliko i iz matematike i 14 bodova na kombinovanom testu i po osnovu opšteg uspeha najviše 60 bodova, a na zaršnom ispitu najveći broj bodova je 100.Malu maturu budući  srednjoškolci polagaće  18, 19. i 20. juna.

Povezano