sreda, 30. septembar 2020.

Kruševac
sreda
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
11°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 94%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

PISA testiranje za 53 učenika kruševačke Gimnazije

PISA testiranje za 53 učenika kruševačke Gimnazije

Kvalitet našeg obrazovnog sistema pokazaće PISA testiranje koje će trajati do početka juna. Testiranje će biti sprovedeno u 222 škole, a biće obuhvaćeno oko 8.000 učenika. U ovo međunarodno testiranje, kojim je obuhvaćeno preko 200 zemalja, biće uključeni i učenici kruševačke Gimnazije.

Idućeg vikenda u kruševačkoj Gimnaziji biće održano PISA testiranje u kojem će učestvovati 53 đaka, odabranih slučajnim uzorkom. Učenici će elektronskim putem rešavati PISA test, kojim su obuhvaćene čitalačka, matematička, naučna i finansijska pismenost. Napominjući da je tehničke uslove obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološko razvoja, pedagog u kruševačkoj Gimnaziji, Violeta Đorđević ističe da će učešće u ovom najvećem međunarodnom testiranju pokazati gde se nalazi naše obrazovanje po pitanju funkcionalnih znanja učenika, kao i šta treba unaprediti u sistemu obrazovanja.

PISA testiranje organizuje se u celom svetu na svake tri godine. U ovogodišnjem testiranju učestvuju učenici iz preko 200 zemalja, a rezultati će biti poznati 2019. godine. U Srbiji će učestvovati oko 8 hiljada učenika iz oko 180 srednjih i 40 osnovnih škola.

Povezano