četvrtak, 13. maj 2021.

Kruševac
četvrtak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 53%
Brzina vetra: 6 m/s JJZ
 

Javni čas preduzetništva u Medicinskoj školi

Javni čas preduzetništva u Medicinskoj školi

Na početku ove školske godine, maturanti su se susreli sa novim predmetom. Preduzetništvo je uvedeno kao predmet u  srednjim školama kao deo dualnog obrazovanja.

Kako bi predstavili poslovne ideje i proizvode do kojih su došli tokom časova novog predmeta, u Medicinskoj školi održan je javni čas preduzetništva.

Mnogim maturantima iz srednjih škola koje nisu usko povezane sa ekonomijom, na početku školske godine nije bilo baš najjasnije zbog čega su dobili preduzetništvo kao novi predmet. Maturanti Medicinske škole priznaju da su mislili da im nije potrebno da uče još i preduzetništvo. Ipak, tokom školske godine, mnogi od njih su promenili mišljenje. Učenici završne godine Medicinske škole, Ivana Đorđević i Dušan Jeremić kažu da su na časovima preduzetništva naučili puno toga.

Kako bi predstavili poslovne ideje i proizvode do kojih su došli tokom časova, u amfiteatru Medicinske škole održan je javni čas preduzetništva. Maturantkinja Ivana Đorđević kaže da je bilo teško jer brojne poslovne ideje i proizvodi već postoje.

Profesorka preduzetništva u Medicinskoj školi, Marija Urošević kaže da je ovaj predmet važan za školovanje, ali ističe da je važniji za život.

Preduzetništvo je deo dualnog obrazovanja. To je deo sistema srednjeg obrazovanja i vaspitanja u kome se kroz teorijsku nastavu i vežbe u školi i učenje kroz rad kod poslodavca, stiču, usavršavaju i izgrađuju znanja, veštine i sposobnosti i stavovi.

Povezano