petak, 19. april 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

FK Napredak na kraju sezone: Neka čeka Evropa!

FK Napredak na kraju sezone: Neka čeka Evropa!

I posle fudbala – fudbal. Leto će proteći u znaku Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji, pa su i naši supreligaši okončali svoje takmičenje. Napredak je na kraju prvenstva sedmi, njegovi igrači su otišli na odmor, a šef stručnog štaba Milorad Kosanović zakazao je okupljanje za 18. jun.

Nema sumnje da će leto pred nama biti u znaku fudbala. Ali ne našeg, domaćeg, već najboljeg svetskog, s obzirom da već sredinom idućeg meseca startuje Mundijal u Rusiji. Naši superligaški klubovi su zato požurili da svoje obaveze završe na vreme, pa je za nama ostalo i poslednje kolo ovog prvenstva. Napredak ga je završio na 7. poziciji.

– Moja želja je bila da tim igra fudbal, da se takmiči, da od nikoga ništa ne očekuje i nikome ništa ne daje. Drago mi je da smo sačuvali sebe, da smo sačuvali svoj obraz – rezimirao je šef stručnog štaba Napretka Milorad Kosanović, dodajući kako je njegov tim u ovoj sezoni možda mogao da zabeleži i bolji plasman, da nije neke praktično već dobijene utakmice gubio primajući golove, kako kaže, „iz situacija koje smo sami napravili da ih primimo“.

Kako god, Napredak je superligašku sezonu završio, kao što rekosmo, kao sedmoplasirani tim, sa 30 osvojenih bodova, tri manje od Voždovca na petom, odnosno dva od šestoplasiranog Čukaričkog. U 37 kola, Kruševljani su zabeležili 15 pobeda, 8 nerešenih rezultata i 14 poraza, uz pozitivnu gol razliku koju čini 57 postignutih i dva manje primljena gola. Napredak je, podsećamo, i u plej of ušao kao sedmoplasirana ekipa, da bi zatim u 7 kola doigravanja ostvario samo dve pobede, uz jedan remi i 4 poraza. Kao strelac posebno se, sa 9 golova, istakao Ibrahima Ndiaje, sedmostruki strelac je Aleksa Vukadinović, 5 pogodaka postigao je Miloš Vulić…

Bilo je rezultatskih uspona – između ostalog i na utakmicama protiv najjačih protivnika poput Crvene zvezde i Partizana, ali i padova; podgrevane su i nade za  plasman na poziciju koja bi Klubu donela vizu za Evropu. Ona u ovoj sezoni nije osvojena, možda ponajviše i zato što je ekipa u završnici takmičenja izgubila dah, ali su svi svesni činjenice da Napredak ima ozbiljan potencijal i da će u narednom prvenstvu biti ekipa sa ambicijama većim nego u ovom.

Šampionsku titulu – 28. u istoriji Kluba – osvojila je Crvena zvezda, praktično je „overivši“ upravo na stadionu Mladost u Kruševcu prošlog meseca, Partizan je završio kao drugi, Radnički je treći, a Spartak četvrti na kraju prvenstva.

Fudbaleri Napretka su u međuvremenu otišli na odmor, a šef stručnog štaba Milorad Kosanović zakazao je okupljanje za 18. jun u 17 sati. Za informacije o dolasku i odlasku fudbalera očigledno je rano, koliko je poznato za sada niko nije izrazio želju da napusti Klub, mada se zna i da se za nekoliko njih interesuju naši, ali i strani klubovi.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.