nedelja, 28. februar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 60%
Brzina vetra: 4 m/s SSZ
 

O potencijalima za saradnju Rasinskog okruga i Mađarske na sastanku u RPK Kruševac

O potencijalima za saradnju Rasinskog okruga i Mađarske na sastanku u RPK Kruševac

Potencijali za saradnju Rasinskog okruga i Mađarske, dogovor oko organizovanja prezentacije Rasinskog okruga i otvaranje Info pulta u Kruševcu, bile su teme sastanka u Privrednoj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Rasinskog okruga.

Posle prvog sastanka održanog sa počasnim konzulom Mađarske, prošlog meseca, Kruševac je danas predstavio svoju privredu, projekte i potencijale.

Na prvom saatanku u Privrednoj komori Kruševac predstavljen je privredni ambijent grada, istakla je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Direktor odeljenja za Zapadni Balkan Komore za privredu i industriju Mađarske Atila Galamboš je drugi put u Kruševcu, i ovaj put planira  konkretne korake uključujući privredu, sport, kulturu i druge oblasti.

Dolazak u Kruševac je deo privredne strategije, a u planu je otvaranje info pulta Privredne komore Mađarske, koji je već počeo sa radom u Kragujevcu.

Prilikom nedavne posetu Kruševcu pričali smo o potencijalima, a sada već dobijamo konkretne projekte, naglasio je počasni konzul Mađarske za Centralnu Srbiju profesor doktor Milan Radunović.

Predstavnike Mađarske od proizvoda iz Rasinskog okruga na prvom mestu interesuje sistem protivgradne zaštite Trajal korporacije, a mađarski privrednici iskazali su interesovanje i za ekoligiju.

Ovom  prilikom direktor Privredne komore Rasinskog okruga Predrag Vukićević uručio je počasnom konzulu Mađarske projekat STADION,  što predstavlja potencijal za saradnju u oblasti sporta.

 

Povezano