utorak, 22. januar 2019.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 94%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Zakazivanje lekarskih pregleda preko mobilne aplikacije

Zakazivanje lekarskih pregleda preko mobilne aplikacije

Ministarstvo zdravlja omogućilo je građanima koji imaju pametne telefone da zakažu lekarske preglede i preko nove aplikacije „Izabrani doktor“.

Uvođenje aplikacije nastavak je kontinuiranog rada Ministarstva zdravlja usmerenog ka informatizaciji i digitalizaciji zdravstvenog sistema Srbije, u skladu sa digitalnom agendom i prioritetima Vlade Republike Srbije. Aplikacija je besplatna i pruža tri mogućnosti – da se zakaže izabrani lekar, izabrani stomatolog i izabrani ginekolog. Aplikacija „Izabrani doktor“ može se besplatno preuzeti u Gugl plej prodavnici.

Da bi pacijent koristio usluge mobilne aplikacije najpre se mora identifikovati unosom LBO-a. Kroz aplikaciju, pogledajte kalendar aktivnosti svog izabranog lekara kreiranog putem nacionalnog sistema Moj doktor i zakažite pregled – navodi se na aplikaciji. Jednim klikom mogu se videti svi slobodni termini a pregledi se mogu i otkazati.

Pored zakazivanja pregleda kod izabranog lekara, planirano je da u narednom periodu putem aplikacije građani dobiju i mogućnost da budu podsećani na termin, odnosno vreme zakazanog pregleda i na drugim nivoima zdravstvene zaštite, uz mogućnost otkazivanja, jer statistika pokazuje da se trenutno blizu 30% građana ne pojavi na zakazani pregled.

Povezano