utorak, 22. januar 2019.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 94%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Tendencija pada broja nezaposlenih na teritoriji Rasinskog okruga i Grada Kruševca

Tendencija pada broja nezaposlenih na teritoriji Rasinskog okruga i Grada Kruševca

Gostujući u Jutarnjem programu Televizije Kruševac, direktor kruševačke Filijale nacionalne službe za zapošljavanje Predrag Marković je, između ostalog, istakao da se u odnosu na prošlu godinu, beleži tendencija pada nezaposlenih lica na teritoriji Rasinskog okruga, kao i  na nivou grada. 

U odnosu na prošlu godinu, prema informacijama Filijale nacionalne Službe za zapošljavanje u Kruševcu, broj nezaposlenih je manji, istakao je direktor ove ustanove Predrag Marković. Na nivou Rasinskog okruga taj broj trenutno iznosi oko 23 hiljade, a na nivou grada 12 i 800 što takođe pokazuje pad nezaposlenih.

Trend je da su poslodavci intezivniji u traženju novih radnika početkom godine, odnosno u prva dva meseca, ali je situacija slična i u maju i junu, naglasio je Marković, podsetivši koje profesije, zanimanja u prednosti

Prema njegovim rečima, trenutno su aktuelni sezonski, odnosno javni radovi, za koje su naši sugrađani vidno zainteresovani.

U prvih pet meseci ove godine Nacionalnoj službi za zapošljavanje prijavilo se preko dve hiljade novih lica, a obaveza svih koji se nalaze na evidenciji je da se redovno javljaju i informišu o eventualnoj mogućnosti zaposlenja, naglasio je direktor Marković, gostujući u Jutarnjem programu Radio televizije Kruševac.

Povezano