petak, 22. januar 2021.

Kruševac
petak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
9°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 4 m/s JJI
 

OPUŠTENO večeras na TV Kruševac: Goran Arsić, Peca Popović, Dr Nele Karajlić, Miloš Stojadinović…

OPUŠTENO večeras na TV Kruševac: Goran Arsić, Peca Popović, Dr Nele Karajlić, Miloš Stojadinović…

Na programu regionalne TV Krusevac večeras je, od 20:35 časova, novo izdanje magazina OPUŠTENO.

Sa 23. Internacionalne manifestacije Dani harmonike u Smederevu, učenici kruševačke Muzičke škole Stevan Hristić, u klasi profesora harmonike Gorana Arsića, nedavno su se vratili sa šest prvih mesta, nastavljajući tako dominaciju na takmičenjima poslednjih meseci. U Smederevu su mladi zaljubljenici u muziku iz kruševačke Muzičke škole samo nastavili svoj „pobednički niz“. U poslednja tri meseca na međunarodnim i republičkim takmičenjima osvojili su čak 40 medalja, potvrdivši svoj raskošni muzički talenat. U Beogradu, Zemunu, Bijeljini, Ubu, Knjaževcu, Kragujevcu i Aleksincu devetoro učenika, uzrasta od 1. razreda Osnovne muzičke škole do 2. razreda srednje, pokazali su da je pred njima lepa muzička karijera. Tim povodom, gost emisije je profesor harmonike i virtouz na ovom instrumentu Goran Arsić.

Reporter iz prošlosti Miloš Stojadinović nastavlja sa svojim starim gradskim pričama. Vecerašnje je iz „kriminane hronike“ i vraća nas u prvu polovinu prošlog veka.

pravda

U aleksandrovačkom selu Tržac, u Vinariji Spasić, promovisan je dokum.entarni film o novinaru Petru Peci Popoviću, doajenu jugoslovenskog roken-rola. Razgovarali smo sa junakom i autorom filma.

PECA POPOVIC

U Noći knjige, dr Nele Karajlić predstavlja svoj roman :Solunska 28″. Nakon što je pred više od 100.000 čitalaca sa svojim Fajrontom u Sarajevu pokazao svoj spisateljski talenat, Dr Karajlić nas vodi u Beograd s početka 20. veka, pripovedajući istoriju 1 kuće, i vodi nas u prostor sa druge strane ogledala, na samoj tromeđi života, smrti i večnosti.

Sa Silvanom Ručnov razgovarali smo o kaligrafiji, a podsetićemo se i Viteškog megdana i srednjovekovnog venčanja u Lazarevom gradu…

venc

Legende

Počinjemo i serijal priča posvećenih Mundijalu u Rusiji i oko njega…

Autor i voditelj emisije je Slavoljub Marković.

 

Povezano